03.01.2017

Styrkebesked av Lindkvist och Lundholm

Skidorientering
Linda Lindkvist och Markus Lundholm var vassast i tisdagens uttagningstävlingar i Boden. "Riktigt bra insatser", säger förbundskapten Frans Wickbom.

Tisdag och onsdag anordnas två OBS-tävlingar vid Rödberget i Boden. Tävlingarna ingår även i Skigo cup och ett antal landslagsåkare finns på plats för att försöka övertyga förbundskapten Frans Wickbom om att just de ska få chansen på kommande mästerskap.

Ett gäng med tunga meriter kommer inte till start i Norrbotten. Peter Arnesson, Martin Hammarberg, Erik Rost, Tove Alexandersson och Magdalena Olsson är några av åkarna som istället laddar för Ski-O Tour, som avgörs i Schweiz och Österrike den 7-14 januari.

Snabbast i tisdagens medeldistans DH21 var Linda Lindkvist, IK Jarl Rättvik, och Markus Lundholm, OK Renen.

Lindkvist vann alla sträckor utom en och var i mål 3.23 före tvåan Frida Sandberg, Säterbygdens OK, och 3.49 före trean Evelina Wickbom, Sävast Ski Team IF.

På herrsidan visade Markus Lundholm återigen fin form och vann 1.22 före Ulrik Nordberg, Umeå OK, och 1.42 före Niklas Henriksson, Gammelstads IF. Lundholm vann även medeldistansen i Dalarna i december, då hela Sverigeeliten fanns på plats.

- Markus fortsätter att imponera och ligger bra till för EM. Linda visade bra åkning och stärkte sina chanser inför EM, säger förbundskapten Frans Wickbom.

Under onsdagen är det dags för långdistans.