Svensk Orientering logotyp
12.12.2014

SVT sänder SM i jaktstart - anmälan öppnad

Skidorientering
SM-veckan i Örebro närmar sig och nu öppnar anmälan till skidorienteringens SM i jaktstart. Fredagen den 30 januari är datumet som gäller, med kval på morgonen och ett SVT-sänt avgörande på eftermiddagen.

SM i jaktstart är uppdelat i två tävlingar med en inledande sprintprolog med en åktid om cirka tio minuter, startmellanrummet är en minut. Resultatet i prologen ger sedan startordningen för den avslutande jaktstarten, en medeldistans om cirka 25-30 min.

Kvalet i Örebro startar 8.30 på morgonen medan jaktstarten pågår mellan 14.00 och 15.30 och sänds i SVT.

Skidorienteringen avgörs i naturreservatet Ånnaboda, som ligger två mil från Örebro, och nu är det bara att hålla tummarna för att det kommer tillräckligt mycket snö.

– Jag är optimist och tror att det kommer snö. Ånnaboda ligger högt i Kilsbergen och är ett erkänt snösäkert område, säger skidorienteringslandslagets samordnare Håkan Holmberg, som ser fram emot fina tävlingar.

– Terrängen är rätt så kuperad. Spårsystemet för skidO domineras av de breda längdspåren, men det finns även en del tekniska smalspårsområden. Det kommer att bli fysiskt krävande banor med en hel del vägvalsproblematik.

Anmälan sker via Eventor – klicka här!

Läs mer om SM-veckan i Örebro på svt.se

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Gustav Nordström
Gustav Nordström spurtade hem segern i SM-masstarten
Fler nyheter