Svensk Orientering logotyp
08.03.2017

VM-GULD TILL ULRIK NORDBERG

Skidorientering
Ulrik Nordberg tog Sveriges andra guld inom loppet av bara en timme när han vann VM-sprinten. Segermarginalen till tvåan Andrey Lamov, Ryssland var 1,4 sekunder.

Den svenska succén i ryska Krasnojarsk bara fortsätter. Bara en timme efter Tove Alexanderssons sprintguld kom ytterligare en blågul fullträff.

Detta genom sist startande Ulrik Nordberg som redan sedan tidigare visat sin styrka just på sprintdistansen, detta bland annat en EM-medalj i sprint 2014. I halva loppet var Nordberg några sekunder bakom den regerande mästaren Andrey Lamov, men en mycket stark avslutning tog Nordberg hela vägen till guld.

Segermarginalen till tvåan Lamov var 1,4 sekunder. Och detta innebär att Sverige nu vunnit samtliga de tre guld som delats ut i mästerskapet så här långt.

Gårdagens guldman i mixstafetten Erik Rost slutade sexa och Martin Hammarberg sjua. Markus Lundholm slutade på 14:e plats.

Ny version kommer.

Herrar: 1) Ulrik Nordberg, Sverige, 13.51, 2) Andrey Lamov, +0.01, 3) Sergey Gorlanov, Ryssland, +0.13.

Övriga svenska placeringar: 6) Erik Rost, +0.31, 7) Martin Hammarberg, +0.35, 14) Markus Lundholm, +1.02.